Dochter van Pan

Bertien van Woelderen


ISBN: 9780244632304 - 182 pagina's €19.95


‘… Ineens was ze daar. Ik keek door de ogen van een kind naar een stoet jonge priesters die de berg opkwam. Ik kon voelen dat het volstrekt niet de bedoeling was dat ik daar stond. Er was een weten, dat ik daar op die plek van dat gebouwtje met de zuilen niet hoorde te zijn. Ik wist ook dat ik niet betrapt had mogen worden.

Ik schoot terug in mijn vertrouwde lichaam, de volwassen vrouw. De beelden voelden oud, heel oud. Mijn weten vertelde me dat deze herinnering zeker van vóór Christus was. Datzelfde weten of gevoel gaf mij ook de indruk dat het ongeveer 400 jaar voor Christus moest zijn. Als een flard van een film bleef het beeld zich de dagen erna steeds weer vertonen. En juist dat korte stukje film riep mijn verlangen op naar meer kennis. Wie was ik daar op die hoogte…? Wat was er met die plek dat ik daar beter niet kon zijn…?’

De zoektocht brengt de schrijfster naar het huidige Arkadië, met zijn hoge watervallen en wild bruisende rivieren. Er dienen zich lang vervlogen rituelen aan, verbonden met oude, bijna vergeten geschiedenissen. Het is een spannend reisverhaal, zowel door het landschap als door de geschiedenis, met als hoofdpersoon de jonge geitenhoedster Alyssa, dochter van Pan.

Over de schrijfster:

Bertien van Woelderen, verpleegkundig docente en journaliste, startte in 1985 haar carrière als docent aan het voormalig Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling. In 1998 richtte zij samen met haar echtgenoot Jos Olgers de TranceArt Academie op, een opleidingscentrum voor hypnose- en regressietherapie. In 2014 namen anderen het directeursstokje over, waarna Bertien zich kon wijden aan haar dieren en o.a. het schrijven van boeken.

Zeer binnenkort te verkrijgen bij alle (internet-) boekwinkels Lijkt een exemplaar met een persoonlijke note van de schrijfster je wel leuk? Laat het ons weten en wij zorgen ervoor!